Induló csoportok, workshopok

Az új Fényre… Ismersz nőt, akinek az étkezés, táplálás témájában egyensúlytalanságai vannak? Bulimia, anorexia? Félelem az evéstől, ételtől? Állandó sikertelen diéták?

Újra NŐKNEK SZÓLÓ ÖNISMERETI CSOPORTOT hirdetek!

2024 más minőségű év lesz. Egyensúlyt és harmóniát teremteni hívlak. Mértéktelenség, bűntudat és szégyen helyett arany középút, öröm és szeretet állapotában lenni.

Január 21-én indulunk, várom szeretettel az érdeklődő mailedet: paspartu108@gmail.com.

A bővebb információért írj vagy hívj, hogy válaszolhassak a kérdéseidre!

Zsuzsa

JÖN!

2024-es beharangozó…

  1. 2024 januárjában női csoport indul Budán és Wekerlén. Részletek nemsokára.
  2. Az egyéni folyamatokra folyamatosan várom klienseimet. Érdeklődni: paspartu108@gmail.com címen lehet.
  3. Folyamatos jelentkezési lehetőség a Próbatét – megírom a mesédet programra. Egy beszélgetés után vállalom, hogy megírom az aktuális mesédet, majd ezt követően 5 x 50′-es üléseken dolgozunk a mese mélyebb rétegeivel. A cél, hogy a mesében rejlő szimbólumokkal közelebb kerülj a téged foglalkoztató kérdésekre adható válaszokhoz.

Ajánlók:

2023. ősz

TÁPLÁLÓ MESÉK

SZŐNYEGET MINT ÁLMOKAT

Mesterápia Miskolcon a Pontközpontban

2023.09.24. vasárnap 16.00-18.00

A mostani alkalom témája az őszi napéjegyenlőséghez illeszkedik. Legutóbb a kapcsolódásainkra néztünk rá, most az elköteleződés ideje van. A foglalkozás abban szeretne segíteni, hogy könnyebb legyen elindulni befelé, hiszen a vetés-aratás után, a számvetéssel a szembenézés és az elfogadás ideje jön. Mérlegelünk, egyensúlyra törekszünk, szálakat szövünk. A mesék és az alkotás folyamata megnyit bennünk olyat tereket, ahol mindez szellősebben, könnyebben tud megtörténni. Egy örmény mese kísér minket az úton.

Mi történik egy alkotó-fejlesztő meseterápiás foglalkozáson?

Szétválasztva a hétköznapi világot a meseitől, egy beléptetéssel kezdünk, aztán játékos, kreatív és alkotó feladatokkal, az ősi hagyományokhoz és a természet változásaihoz is kapcsolódva jutunk el az élőszavas mesemondásig. A meséről való beszélgetés után újabb gyakorlatok, ,,mesés próbák” jönnek, ahol egyre nagyobb teret kap a személyes téma, de mindig csak annyit megosztva, amennyi biztonságos és jólesik. A zárásban kilépünk a mese térből, és útravalót is kapnak a résztvevők, hiszen a valódi belső munka csak ezután következik. 

A foglalkozást vezeti: Dr. Csobánka Zsuzsa Emese

Miskolcon születtem, messzire kerültem, most szeretnék visszaadni szülővárosomnak abból, amit az úton tapasztaltam, tanultam. Íróként, Metamorphoses meseterapeutaként, képződő művészetterapeutaként hirdetek önismereti alkotó-fejlesztő foglalkozásokat, ahol a mesék fonalát követve önmagunk mélyebb rétegei felé indulunk.

A részvételi szándékot kérem jelezni, bármely egyéb kérdésre szívesen válaszolok: paspartu108@gmail.com

A kétórás foglalkozás anyagköltséggel 8.000 HUF-ba kerül.

A foglalkozás nem terápiás ülés, mindenki saját felelősségére vesz rajta részt, gyógyszeres kezelés alatt állókat nem fogadok.

NYELVTEREMTŐ

Kreatív írás felnőtteknek a Wekerlei Kultúrházban

2023.09.23. szombat 14.00-16.00

JÖN!

Női csoport Budán vasárnaponként novembertől

Érdeklődni: paspartu108@gmail.com

,,MERT NEKI VOLT SZÁNVA” – Meseterápia Miskolcon

2023.05.24. szerda 17.00-19.00

TÁGULÓ HORIZONT – NŐI ÖNISMERETI CSOPORT

Ajánlók itt:

HITELESSÉG, ÖNELFOGADÁS és KAPCSOLÓDÁS – e kulcsszavakkal háromalkalmas zárt női csoportot hirdetek.

Az időnek megfelelően most a gyökeres, rendszerszintű változásokat támogató meséket hozok, mely hitem szerint segít egy önazonosabb életet élni a mesék és a gyakorlatok, alkotások által megszülető felismerések segítségével. 

Célom az áldozatság helyett az ÖRÖM, függés helyett a SZABADSÁG, megfelelés helyett az ÖNÁLLÓSÁG felé tett lépés. 

Milyen módszerekkel dolgozunk?
– Metamorphoses meseterápia
– Katarzisz művészetterápia
– irodalomterápia
– kreatív írás
– körtánc

Gyakorlati tudnivalók:
Az egymásra épülő foglalkozások elköteleződést kérnek, mert felelősen csak folyamatban tudom vállalni az együttműködést.
A maximális létszám 10 fő.

Időpontok:

május 18. 18.00-21.00

június 15. 18.00-21.00

június 29. 18.00-21.00

Ha szívesen csatlakoznál, kérlek, írj a csobanka@gmail.com címre, és küldöm a részleteket. 

A foglalkozás nem terápia, gyógyszeres kezelés alatt állókat nem fogadok.

Szeretettel várlak: 
Dr. Csobánka Zsuzsa Emese
Metamorphoses meseterapeuta, író, költő, tanár

A borítókép Bunda János István festménye.

TENGELYBEN – PRÓZA-CSOPORT

Négyalkalmas online KREATÍV ÍRÁS tanfolyamot hirdetek felnőtteknek kedd esténként.

Időpontok: 
Május 23. 18.00-20.00
Június 6. 18.00-20.00
Június 20. 18.00-20.00
Július 4. 18.00-20.00

Gondoskodó, biztonságos teret kínálok azoknak, akik szeretnék írásaikat egy közösségben megmutatni, abban arról beszélgetni, és ezáltal önmagukhoz közelebb kerülni.

Sosem ígértem az íráskurzusaimon, hogy bárkit is megtanítok írni, de abban tudok segíteni, hogy a belőled és a szövegedből kivilágló tengelyt erősítsem.

Önazonosan és mélységben kapcsolódni önmagunkhoz – az írás számomra ezt jelenti. Ha szeretnéd, itt vagyok kísérni téged ebben.

A kétórás foglalkozások ára alkalmanként 6.000 HUF, a jelentkezés az előre utalással válik érvényessé. Hogy minőségi munka folyhasson, a maximális létszám 8 fő.

A négy alkalom elköteleződést kér a szövegek és az alkotók lelkének védelme, illetve a folyamat jelleg miatt. Az online felület linkjét a keddi alkalom előtt küldöm mailben.

Jelentkezés és részletek: csobanka@gmail.com

Várlak szeretettel!
Zsuzsa

TENGELYBEN – LÍRA-CSOPORT

Négyalkalmas online KREATÍV ÍRÁS tanfolyamot hirdetek felnőtteknek kedd esténként.

Időpontok: 
Május 16. 18.00-20.00
Május 30. 18.00-20.00
Június 13. 18.00-20.00
Június 27. 18.00-20.00

Gondoskodó, biztonságos teret kínálok azoknak, akik szeretnék írásaikat egy közösségben megmutatni, abban arról beszélgetni, és ezáltal önmagukhoz közelebb kerülni.

Sosem ígértem az íráskurzusaimon, hogy bárkit is megtanítok írni, de abban tudok segíteni, hogy a belőled és a szövegedből kivilágló tengelyt erősítsem. 

Önazonosan és mélységben kapcsolódni önmagunkhoz – az írás számomra ezt jelenti. Ha szeretnéd, itt vagyok kísérni téged ebben.

A kétórás foglalkozások ára alkalmanként 6.000 HUF, a jelentkezés az előre utalással válik érvényessé. Hogy minőségi munka folyhasson, a maximális létszám 8 fő.

A négy alkalom elköteleződést kér a szövegek és az alkotók lelkének védelme, illetve a folyamat jelleg miatt. Az online felület linkjét a keddi alkalom előtt küldöm mailben. 

Jelentkezés és részletek: csobanka@gmail.com

Várlak szeretettel!
Zsuzsa

Lélektér – a koponya fénye

2022.11.26. péntek 18.00-20.00

Kép: Lisa Aisato

Tudni a tudhatót, látni, ami valóban van. Belenézni a koponyacsont mögé, a lélek mélyébe, és addig tartani a tüzet, addig éleszteni, míg a saját életszenvedélyed többé nem megkerülhető.

November a Skorpió hava. Egyre csökken a fénnyel teli órák száma, egyre gomolyog a szorongás, de ha az időre figyelünk, mutatja az utat. Most van ideje befele indulni el. Most van ideje a belső fény felkeresésének nekivágni.
Levetni a szemellenzőt és a félelmeket, elindulni a saját belső erdőnkbe, ahol szembenézve a belső boszorkánnyal olyan tudásra teszünk szert, mely mindig is a miénk volt, csak rettegtünk tőle. 

Arra hívlak, hogy végre szembenézz a saját erőddel, és vállald fel azt. Szüless újjá, hozd magad egy új világra, melyben hiteles önmagadat éled. És ahhoz végre azok kapcsolódnak, akik számára nem kérdés, hanem evidencia és érték a létezésed.

A foglalkozás a Metamorphoses meseterápia jegyében zajlik. 

Mire számíthatsz? Élőszavas mesemondás és különböző játékos, önismereti gyakorlatok várnak, de a tánc, a szabad mozgás, a kreatív írás, irodalomterápia és a művészetterápia is része a folyamatnak. 

Mi a cél? Biztonságos és megtartó közegben önmagadhoz közelebb kerülhess.

Kérlek, ha jössz, jelezd az ,,Ott leszek”-kel, vagy írj MSN-üzenetet. Ezzel a csoportfoglalkozásra való felkészülésem is segíted.

A foglalkozás ára: 7.000 HUF/fő.
Maximális létszám: 15 fő.

Ha kérdésed van, MSN-en vagy mailben tudsz elérni: csobanka@gmail.com

Várlak szeretettel:
Zsuzsa

Örömtér – nyitott mesefoglalkozás felnőtteknek

Minek van ideje?
Hagyod-e megtörténni azt?
Bele mersz-e ugrani, merülni, zuhanni, hogy az akaráson túli világ mutassa meg magát?

Mi tudja segíteni azt a megengedést, hogy lehet másképp, mint ahogy te elgondoltad?

Mered-e az Életre bízni magad?
Mered-e élni a saját sorsodat?
Azt a megengedésben áramlót, élőt?

Adsz helyet és időt az örömnek?

Az új évad 2. foglalkozásán az erő után most az öröm terére nézünk rá. 

Fotó: Alain Laboile


A Metamorphoses meseterápia a mesék ősi tudásához fordul, hogy a bennük rejlő bölcsesség segítsen a kérdéseinkre választ találni. A módszer megalkotója, Boldizsár Ildikó kutatásai szerint minden élethelyzetnek megfelel egy mese, és a hős útját végigjárva eljuthatunk mi is a boldog végig, de legalábbis a beteljesedésig.

2022 őszén folytatódnak a felnőtteknek szóló alkotó-fejlesztő meseterápiás foglalkozások a Pasaréti Közösségi Házban. Havi egy alkalommal, péntek este 18.00-20.00-ig “Egyensúly” fókusszal. Nyitott rendben, tehát egymástól függetlenül következő alkalmak mentén, és vegyes csoport számára, tehát férfiaknak és nőknek.
A középpontban olyan mesék állnak, ahol az egyéni érdekekhez igazodva azért indulunk útnak, hogy a belső szabadságunkat felszabadítva az egyéni felelősségvállalás mentén felismerhessük magukban a közösségért tevékenykedő, mély és reális önismeretettel rendelkező, és ezáltal az életüket uraló érzékeny embert. A felnőtté válás meséi következnek, melyek abban segítenek, hogy képesek legyünk dönteni, határokat húzni, egymás mellé állni, ha annak ideje van.

Az időpontok:
2022.09.30.
2022.10.21.
2022.11.25.
2022.12.16.
2023.01.27.
2023.02.24.

A foglalkozás a Metamorphoses meseterápia jegyében zajlik, élőszavas mesemondás és különböző játékos, önismereti gyakorlatok várnak, de a tánc, a szabad mozgás, a kreatív írás, irodalomterápia és a művészetterápia is része a folyamatnak, melynek az a célja, hogy egy biztonságos és megtartó közegben önmagadhoz közelebb kerülhess.

Kérlek, ha jössz, jelezd az “Ott leszek”-kel. Ezzel a csoportfoglalkozásra való felkészülésem is segíted.

A foglalkozás ára: 7.000 HUF/fő.
Maximális létszám: 15 fő.

Várlak szeretettel, ha kérdésed van, MSN-en vagy mailben tudsz elérni: csobanka@csobanka

Erőtér – új, felnőtteknek szóló mesecsoport Pasaréten

Hogyan látod magadat? 
Tud-e valódi lenni a kép?
Miféle szűrőkkel védekezel?
Mivel zárod el magad a világtól, az áramlástól, a fénytől?

Innen indulunk.

A Metamorphoses meseterápia a mesék ősi tudásához fordul, hogy a bennük rejlő bölcsesség segítsen a kérdéseinkre választ találni. A módszer megalkotója, Boldizsár Ildikó kutatásai szerint minden élethelyzetnek megfelel egy mese, és a hős útját végigjárva eljuthatunk mi is a boldog végig, de legalábbis a beteljesedésig.

2022 őszén folytatódnak a felnőtteknek szóló alkotó-fejlesztő meseterápiás foglalkozások a Pasaréti Közösségi Házban. Havi egy alkalommal, péntek este 18.00-20.00-ig “Egyensúly” fókusszal. Nyitott rendben, tehát egymástól függetlenül következő alkalmak mentén, és vegyes csoport számára, tehát férfiaknak és nőknek.

A középpontban olyan mesék állnak, ahol az egyéni érdekekhez igazodva azért indulunk útnak, hogy a belső szabadságunkat felszabadítva az egyéni felelősségvállalás mentén felismerhessük magukban a közösségért tevékenykedő, mély és reális önismeretettel rendelkező, és ezáltal az életüket uraló érzékeny embert. A felnőtté válás meséi következnek, melyek abban segítenek, hogy képesek legyünk dönteni, határokat húzni, egymás mellé állni, ha annak ideje van.

Az időpont: 2022.09.30.

A foglalkozás a Metamorphoses meseterápia jegyében zajlik, élőszavas mesemondás és különböző játékos, önismereti gyakorlatok várnak, de a tánc, a szabad mozgás, a kreatív írás, irodalomterápia és a művészetterápia is része a folyamatnak, melynek az a célja, hogy egy biztonságos és megtartó közegben önmagadhoz közelebb kerülhess.

Kérlek, ha jössz, jelezd az “Ott leszek”-kel. Ezzel a csoportfoglalkozásra való felkészülésem is segíted.

A foglalkozás ára: 7.000 HUF/fő.
Maximális létszám: 15 fő.

Várlak szeretettel, ha kérdésed van, MSN-en vagy mailben tudsz elérni: csobanka@gmail.com

Összhang – a szépség ereje

Alkotó-fejlesztő meseterápiás női csoport, KISRÓKA II. évad
“Összhang – a szépség ereje” címmel
6 alkalmas, zárt női csoport

A Metamorphoses meseterápia a mesék ősi tudásához tér vissza, hogy a bennük rejlő bölcsesség segítsen a kérdéseinkre választ találni. A módszer megalkotója, Boldizsár Ildikó kutatásai szerint minden élethelyzetnek megfelel egy mese, és a hős útját végigjárva eljuthatunk mi is a boldog végig, de legalábbis a beteljesedésig.

Hogyan lehet arannyá változtatni a sebeket? Hol van az a forrás, amiből erőt merítve képesek vagyunk elringatni magunkat és a világot? Mikor van elég, hol vannak a határok, amiket meghúzva az öngondoskodás gyógyító terébe lépünk? Hol lakik bennünk a hit és a hála, mellyel egy békésebb, harmonikusabb világot tudunk teremteni, mi, nők? Mi az az örök bennünk, ami felé fordulva, amit megélve félelem nélkül tengelybe állunk végre?

—————–

2022. szeptembertől 2023. márciusig havi egy alkalommal találkozunk péntekenként, 18.00-21.00 között.

A foglalkozások a Déli pályudvarhoz közel lesznek, az alkotás13 Alkotóműhelyben (1123 Budapest, Alkotás utca 13.), link: https://www.facebook.com/A13.art.therapy.

Az alkalmak díja: 9.000 HUF/alkalom/fő (mivel ez zárt csoport, azokat az alkalmakat is ki kell fizetni, amin nem tudsz megjelenni).

Időpontok: 
2022. szeptember 16. (péntek) 18.00-21.00
2022. október 14. (péntek) 18.00-21.00
2022. november 11. (péntek) 18.00-21.00
2022. december 09. (péntek) 18.00-21.00
2022. január 13. (péntek) 18.00-21.00
2022. február 10. (péntek) 18.00-21.00

Élőszavas mesemondás, körtáncok, játék, kreatív írás, irodalomterápia, kortárs és népmesék…


Létszám: maximum 10 fő.

Jelentkezés: https://forms.gle/SLa2s9iKCT1ykiLcA
Ha kérdésed van: csobanka@gmail.com

A foglalkozást vezeti:
dr. Csobánka Zsuzsa Emese
Metamorphoses meseterapeuta, író, tanár

Fotó: blind-magazine.com

Mesterápiás foglalkozás Miskolcon

Bántás és önbántalmazás.
Mérgező kapcsolatok és határbeli kérdések… elég jó vagy-e, jogos-e, érvényes-e, amit érzel, aki vagy? Vagy megkérdőjelezed magad mások tükrében?

Húzol-e határt, áll-e benned valaki őrt, hogy ne engedj a kísértésnek? A kísértésnek, hogy abban a régi szerepben maradj, ami az évek alatt otthonossá vált. Mi van, ha a sávváltás és a sebességváltás jelenti a valódi megoldást, egy önmagadra való másféle ránézés, egy új tekintet? Mi van, ha képes vagy a változásra, és nem mások megítélése szerint kell élned?

Ezekre a kérdésekre keressük a válaszokat az első miskolci mesefoglalkozáson. Tervezem havi rendszerességgel folytatni.

A foglalkozás a Metamorphoses meseterápia jegyében zajlik, élőszavas mesemondás és különböző játékos, önismereti gyakorlatok várnak, melynek az a célja, hogy egy biztonságos és megtartó közegben önmagadhoz közelebb kerülhess.

A foglalkozás ára: 7.000 HUF/fő.
Maximális létszám: 15 fő.

Várlak szeretettel, ha kérdésed van, mailben tudsz elérni: csobanka@csobanka