Horváth Péter Irodalmi Ösztöndíj – dobogós helyen

http://www.litera.hu/hirek/itt-a-horvath-peter-irodalmi-osztondij-harom-jeloltje

dr. Horváth Péter üzletember, a stuttgarti székhelyű Horváth & Partners alapítója, a magyar kultúra németországi közvetítésének, megismertetésének Pro Cultura Hungarica díjjal kitüntetett mecénása, támogatója irodalmi ösztöndíjat hozott létre a kortárs magyar irodalom fiatal alkotóinak megsegítésére.

Az ösztöndíj célja a legtehetségesebb pályakezdők, a már rendszeresen publikáló, 35 évesnél nem idősebb szerzők (írók, költők, kritikusok, esszéisták) támogatása, számukra egy évnyi nyugodt munkakörülmények biztosítása, új művek megszületésének ösztönzése, a kiadott mű németországi megjelentetésének elősegítése. A 6 ezer euróval járó ösztöndíj nyertese a pénzjutalom mellett lehetőséget kap a Solitude Akadémia által biztosított egyhónapos stuttgarti alkotói tartózkodásra is.

Az ösztöndíjat minden év őszén a sajtó jelenlétében adják át kultúrát, az irodalmat támogató budapesti vendéglátóhelyek valamelyikén – első ízben 2013. október 10-én (csütörtök) 19 órakor a Kék Ló Fashion Pubban. (Budapest, Kazinczy u. 11.)

Az ösztöndíj kuratóriuma előzőleg tíz alkotót nevezett meg, akik esélyesek lehetnek az elismerésre. A kuratórium tagjai – Esterházy Péter, Keresztury Tibor és Szilasi László – a következő szerzőket jelölte a díjra: Bartók Imre, Csobánka Zsuzsa, Krusovszky Dénes, Simon Márton, Sirokai Mátyás, Szabó Marcell, Szálinger Balázs, Szőcs Petra, Vári György és Závada Péter.

Most pedig megszületett a majdnem végső döntés, kiderül annak a három szerzőnek a kiléte, akik megnyerhetik az ösztöndíjat és akik az október 10-i díjátadón fel is fognak olvasni műveikből.

A 2013-as Horváth Péter Irodalmi Ösztöndíj jelöltjei: Závada Péter, Krusovszky Dénes és Csobánka Zsuzsa.

Reklámok
Kategória: Egyéb | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s