Csobi Sound a Dombos Festen 2013. július 10-12. Kishegyes

dombosfest2013

http://www.litera.hu/hirek/pentektol-dombos-fest-dombosi-tortenetekkel

A kurzuson végre nem csupán a gondolkodással fordulnak a szövegek felé. A kísérlet drámapedagógiai módszerekkel, élménypedagógiával és művészetpedagógiával közelíti meg a kortárs irodalom azon szövegeit, melyek valamilyen módon a testre kérdeznek rá, vagy épp arról beszélnek. Milyen lehetőségek vannak a nyelv és a nyelven kívüli eszközök számára, hogy kapcsolatot teremthessenek szöveg és ember között lehetséges válaszokat adva?

A megszülető „etűdök” során a közösen teremtett és az egyénileg átélt folyamatokra koncentrálnak a résztvevők, a kortárs irodalom szövegei mindezen tapasztalatok magját, alapját képezik. A jelenlévő szerzők a tapasztalat másik oldalát, túlpartját mutatják, mely találkozás során alkotó és befogadó kettőssége is feloldhatóvá válik.

A műhely munkájába bekapcsolódik:

Áfra János (Makói Medáliák Díjas és Móricz Zsigmond-ösztöndíjas költő, művészeti író. 1987-ben született Hajdúböszörményben, jelenleg Debrecenben él. A Prae.hu, a Szkholion szerkesztője, a kulter.hu alapító főszerkesztője és az Alföld tördelőszerkesztője. A Debreceni Egyetem magyar nyelv és irodalom alapszakján, valamint filozófia minorján, majd ugyanitt irodalom és kultúratudomány mesterképzésen végzett. Az Alföld Stúdió, a Hajdúsági Kertész László Irodalmi Kör, a LÉK Irodalmi Kör és a Hatvani István Szakkollégium tagja volt, jelenleg a József Attila Kör elnökségi tagja. Eddig két egyéni tárlata volt (Nekem is ezer arcom van; Aethna), és első verseskötete 2012-ben, a JAK-füzetek sorozat 171. darabjaként jelent meg Glaukóma címen.)

Csaplár Vilmos (Szül. 1947. Újpest; 1966-67 között az ELTE JTK hallgatója; 1967-72 között az ELTE BTK hallgatója, magyar szakon; 1971-72: A Jelenlét című egyetemi irodalmi folyóirat alapító főszerkesztője; 1976-83 között az Új Tükör szerkesztője; 1975: Az Add tovább! c. antológia szerkesztője; 1988-90 között az A lap főszerkesztője; 1993-94 között a Demokratikus Charta szóvivője; 2003-tól 2012-ig a Szépírók Társasága elnöke)

Szőcs Petra (1981, Kolozsvár, költő, forgatókönyvíró. Az ELTE magyar–német, majd a Színház- és Filmművészeti Egyetem forgatókönyvíró szakán végzett. Budapesten és Kolozsváron él. Kétvízköz c. verseskötete 2013-ban jelent meg.)

Reklámok
Kategória: Egyéb | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s