Márciusi ImPulzus – Grecsó Krisztián: Mellettem elférsz

Március 8-án, kedden a Trafóban az ImPulzus új tagjaként debütáltam Gaborják Ádámmal. Grecsó Krisztián Mellettem elférsz című új regényéről beszélgettünk. Benedek Anna beszámolója a prae.hu-n: http://www.prae.hu/prae/articles.php?aid=3313&cat=3

Kávé és kritika a Trafó Kávézóban (Bp., IX. Liliom u. 41.)! A József Attila Kör kritikai sorozatának tizenkettedik estjén, felerészben új szereplőkkel, négy fiatal kritikus — Csobánka Zsuzsa, Gaborják Ádám, Szegő János és Turi Tímea — Grecsó Krisztián vadonatúj, Mellettem elférsz című regényéről diskurál 2011. március 8-án (kedden) 18 órától. A belépés ingyenes.

Havonta egyszer, az ingyenes ImPulzus esten minden néző a vendégünk egy csésze kávéra, némi édesre-sósra, és persze irodalmi eszmecserére. Az esemény támogatója: MASZRE .

A József Attila Kör (JAK) a fiatal kortárs magyar irodalom több, mint húsz éve működő szervezete, melynek elsődleges célja a pályakezdő irodalmárok indulásának segítése, a legújabb kortárs magyar irodalom kutatása, eredményeinek bemutatása és eljuttatása a közönséghez felolvasó- és vitaestek, konferenciák és rendhagyó középiskolai irodalomórák szervezésével, valamint a JAK-füzetek és a Világirodalmi Sorozat kiadásával. A JAK emellett számos hazai és nemzetközi programsorozat, ösztöndíjprogram és fesztivál aktív résztvevője, a fiatal irodalmárok egyik legfontosabb hazai érdekképviseleti szerve.

Résztvevők:

Csobánka Zsuzsa (1983) Író, kritikus, tanár. Az ELTE magyar-esztétika, a SZFE drámapedagógia szakán végzett, jelenleg PhD-s hallgató az ELTE-n, a kortárs irodalom tanítása témában kutat. Bog című első verseskötete 2009-ben jelent meg. Versei, novellái, kritikái többek között a Jelenkor, Élet és Irodalom, Holmi, Kalligram, Alföld, Új Forrás, Prae hasábjain jelennek meg. 2010-ben Móricz-ösztöndíjat kapott.

Gaborják Ádám (1983) Kritikus, szerkesztő. Az SZTE BTK Vizuális Kultúra és Irodalomelmélet Tanszékének doktorandusza. Kutatási területe a testképek irodalmi ábrázolásai és a populáris kultúra médiumai. A Pluralica szerkesztője, valamint a szegedi Vitamin-estek főszervezője. Írásai a Kalligram, a Tiszatáj, a Műút, az Élet és Irodalom, az Új Forrás c. folyóiratokban jelentek meg. Imádja Banksyt, a South Parkot, kedvence a friss méz, s más finom falatok.

Szegő János (1982) Szerkesztő, kritikus. A PPKE BTK esztétika-magyar szakán végzett. A Litera.hu irodalmi portál szerkesztője. Írásai rendszeresen jelennek meg az Alföld, a Beszélő, az Élet és Irodalom, a Holmi, a Litera.hu, a Magyar Narancs, a Műút, a Revizor Online valódi és virtuális hasábjain. Kritikaeszménye az előnyszabály, kedvenc játékeleme a les. A József Attila Kör elnökségi tagja.

Turi Tímea (1984) Író, kritikus, újságíró. Az SZTE-BTK PhD-hallgatója. Újságírás és irodalom kapcsolatával foglalkozik elméletben és gyakorlatban. Írásai (novellái, kritikái, tanulmányai) többek között a Tiszatájban, a Literán, a Műútban, a Kalligramban, a Jelenkorban és a Forrásban jelennek meg.

Kategória: Egyéb kategória | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s