Egyérintő
(részlet az Eső című folyóiratban megjelenő novellából)

…A sebek idővel begyógyulnak. A horzsolások gyorsabban, a nők marása talán hosszabban fáj. Már ha van a testben élet, már ha érezni tud, és emlékezni is. Ezek a nők a legrosszabb fajtából valók. Élesre reszelik körmeiket, hogy jól látható legyen a félhold, amit a férfiakba vájnak, hegyesek a fogaik is. Persze nem a seb fáj, hanem a látvány. Ahogy begyógyul, mintha ott se lett volna, ahogy eltűnnek, még csak márványos csík sem marad a helyén. Legalább konzervdoboz lenne, ami nyomot hagy, ha felsért, de ezek mind kurvák. Eltűnnek, elfelejthetőek, egyszer használatos kompaktcsomagok, a férfiember talán ha az illatra emlékszik, arra valaha horgadt a farka, pavlovi reflexként. Baszki, mekkora dudák!

Ezek a nők sosem a férfiakkal dugnak. Mindig azzal a nővel, akihez hazamegy az ember, aki megfőzi, felmossa, felvarrja, azzal, akinek a legjobban fáj. A sebek mélyek, fájnak, de mindet ki lehet aludni, ezt nem tudják az éles körmű nők, azt hiszik, a reszelő fegyvernem lehet. Ők nem ismerik a párna szagát, nem a lábét, ha éjjelre bebüdösödik, nem tudják, melyik seb honnan való. Az asszonyok a sebekre hiúak. Ismerik mindet, tudják, mikorról való, hogy honnan, olyan esetleges. Miközben a tortát sütik, az jár a fejükben, honnan ez a bizalom, miért e rettegés tőled, élet, honnan az erő, ami mégis itt tart, és azt mondatja, jó, minden a lehető legjobban van. Hogyan magyaráznád meg, a gyávaságon túl, hogy maradni kell mégis, a gyerekeket etetni, nevelni, hogy szeretem ezt az embert. De ha még egyszer félrekúrsz, letépem a faszod…

…Időbe telik, de meg akarok bocsátani. Nem az üdvözülésért, hanem mert nem hiszek a dühben, ami ellenem irányul. Én, fiam, sosem haraptam nyomokat a testen. A test szent, ezt mondogattam, de legalábbis hittem benne. Aztán az élet arra tanít, nem az. A dühből és a kéjből nem marad semmi. A sikolyok elhalnak, el a nyöszörgések és a rángások is. Ami megmarad egy ideig, mert emlékeztet arra, ember vagy, lehet benned jóság is, hiszen szeretnek, az máshonnan való. Hogy ki mellett ébredsz, hogy kit hívsz fel, vegyen már tejet, kenyeret, mert később érsz haza. Aki tudja, te a törülközővel hosszabban szárítod a talpad, gondosan törlöd az ujjaid közt a vizet. Annak vagy a belső sebe. Ami miatt nem akarja, hogy lássam, hogyan szórják rá a földet. Azt hányni kurvák is jók. A sár lemosható, vetkőzz, eressz vizet, a sebekhez óvatos leszek, elég, ha az én szemem marja a gőz.

Kategória: Egyéb kategória | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s